Од малих предузетника до великих произвођача

Није више довољно да знамо да произведемо храну. Ваља управљати трошковима, ризицима и пронаћи купца. Доносити одлуке о инвестицијама, бити спреман на промене - то су све вештине предузетника. Питање је како да их препознамо у себи и постанемо одговорни за свој посао.

О овим и другим недоумицама у овонедељном издању Знања имања говоре: деца, учитељице, родитељи из села Липове код Врњачке Бање - колико је важно да у школи учимо како да се негује башта у програму „Мали предузетници и чувари природе".

Маријана Шибак из Новог Села, агроном - какав је пут од идеје до награде за иновације.

Наталија, менаџер и Јулија ускоро дипломирани агроном сестре Кузмановић из Врчина - зашто желе да оснују задругу органских произвођача и приближе биохрану Београђанима.

Радован Лазаревић из Бранковине о могућностима да малина доброг квалитета нађе сигурног купца, који поштује њене хранљиве вредности.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар: Драгана Попов

 

Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]