Србија пред изборима

На предстојећим изборима у Србији за подршку грађана бориће се водеће странке на нашој политичкој сцени, међу њима и неке "старе" странке и лидери, али овај пут у неким новим коалицијама, са новим политичким партнерима.

Влада Србије је усвојила Предлог закона о измени Закона о избору народних посланика, као и Предлог закона о измени Закона о локалним изборима.

Предложене измене предвиђају да ће у свим градовима и општинама потписе бирача којима подржавају изборне листе за парламентарне и локалне изборе моћи поред јавних бележника да оверавају и градске, односно општинске управе. Неке политичке странке сматрају да и даље изборни услови нису фер и бојкотују предстојеће изборе. Републичка изборна комисија до сада је прогласила 10 изборних листа, а рок за пријаву истиче 5. јуна у поноћ. Странке и њихови представници свакодневно шаљу поруке бирачима.

Са каквим порукама странке излазе пред грађане? Каква су предизборна обећања и реалност?

Предраг Марковић, потпредседник СПС, Милош Јовановић, председник Демократске странке Србије, Гордана Чомић, коалиција Уједињена демократска Србија и Жика Гојковић, председник Покрета обнове Краљевине Србије.

 

Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]