Анксиозност

И ове недеље дружићемо се у РТС ординацији у добром расположењу и без страха, а очекује вас прича о анксиозности и "Истине и заблуде" о млечним зубима. Здрава јела припремаће певачица Нада Обрић, а откриће и како је по трећи пут победила рак.

У првом делу емисије, "Храна као лек", гошћа ће бити певачица Нада Обрић која ће припремати ћуфте из рерне и вариво до црвеног сочива. Позната дама откриће и како се по трећи пут изборила са карциномом, како је изгледало лечење, како је открила проблем, а говориће и о томе како се храни после свих здравствених проблема. Све о намирницама и јелима објасниће нутрициониста Ђорђе Пејић.

У "Ординацији" биће речи о психичким тегобама. Сазнаћете шта је заправо анксиозност и како се препознаје, како се борити са тим, како победити напад панике, које технике дисања помажу, како делују лекови који се користе за лечење анксиозности и још много тога корисног. Све ће објаснити и показати др Весна Тепшић Остојић, психијатар са Војномедицинске академије.

"Истине и заблуде" биће о млечним зубима. Родитељима ће користити практични савети о томе како да перу зубе својој деци, када је време за коришћење пасте за зубе, да ли је добро одмах извадити покварен млечни зуб и још много тога корисног. Све заблуде разјасниће проф. др Дејан Марковић са Стоматолошког факултета у Београду.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

Редитељ је Петар Станојловић.

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

После више од 70 емисија, неколико стотина обрађених тема и готово 1000 гостију и саговорника, ауторка Марија Поповић и њен тим вашег омиљеног шоу програма о здрављу, са нестрпљењем вас очекују у новој, четвртој телевизијској сезони, од 20. октобра. Нове идеје, занимљиви саговорници и корисни савети, које до сада нисте чули. Као и до сада, кроз смех и забаву, учићемо заједно све оно што може да побољша и сачува здравље. [ детаљније ]