Филм

Крокодил и његов нилски коњ

Африка. Том "Нилски коњ" вози туристе и ловце у својем џипу по природи, показујући им афричке животиње у својеврсном сафарију. (Io sto con gli ippopotami, 1979)

Међутим, његов рођак Слим "Крокодил" се залаже за животињска права те се снажно противи лову. Након дуго времена, Слим се врати и уништи му гуму на џипу који се сруши у воду. Љутити Том потом почне да прогања Слима све док му овај не побегне у оближњи град. Заједно се ипак сретну код куће Маме Леоне. Слим му да назнаке да има новца, па га Том покушава наговорити да купе аутобус за сафари, али само за туристе, не и за ловце на животиње.

Истовремено, појави се тајкун Ормонд, бивши боксер, који планира раселити људе из села како би тамо изградио кавезе за заробљене животиње, које би потом депортовао у зоолошки врт у Онтарију. Када Том и Слим пребију његове људе, овај их позове к себи на раскошну вечеру како би их подмитио да га пусте да ради шта хоће, али без успеха. Ормонд ипак подмити полицију која ухапси Тома. Али Слим успева да га спаси из затвора уз помоћ булдожера. На крају, у стилу великог обрачуна, њих двојица се појаве на Ормондовом броду и пребију га, а заробљене животиње пусте на слободу.

Улоге: Теренс Хил, Бад Спенсер, Џо Бугнер...

Режија: Итало Зингарели