Јутарњи програм

Недеља код куће са породицом! Иако не звучи као казна многи се жале.

Зашто је важно да данашњу меру забране кретања спроведемо са што мање изузетака, то је најважнија тема данашње емисије.

Војска Србије у служби је одбране од вируса. Са каквим су се изазовима суочили и за какве се спремају? Хоће ли помоћ која је стигла из Русије моћи одмах да се користи? То су питања за министра одбране Александра Вулина.

Како је Нови Пазар постао ново жариште и каква им је помоћ потребна да епидемију задрже под контролом?

Уз Полицију, и Комунална милиција прати спровођење мера за заштиту грађана од вируса. Са замеником начелника разговарамо о прекршајима који су кажњиви и у редовним и у ванредним данима. Да ли дужи боравак деце у кући смета само деци, или и комшијама?

Позив да остану у кући неки крше и зато што морају. Како су се сеоска домаћинства ускладила са "корона" правилима и како ће се после кризе ускладити са последицама? Гост Јутарњег програма је Бранислав Недимовић, министар пољопривреде.

Поједине привредне гране још се надају да би могли да избегну најтеже ударе. Туризам се више не нада. Чему се надају власници туристичких агенција, а шта могу да очекују они чије се уплаћено путовање приближило, питамо Александра Сеничића из Јуте.

Да ли се хуманост у ванредним околностима скрива или разоткрива? То знају Арно Гујон и Душан Борковић, сада у улози волонтера, као и бројни светски спортисти.

Како да вам изолација буде што садржајнија? Предлоге дају Јелена Гавриловић и Инспектор Блажа. Имамо и савете како да одржите прихватљиву раздаљину од фрижидера.

Будимо се у 7.00. Дружимо до 11.00

Уредник и водитељ Нада Гогић