Културни дневник

Премијера опере "Манон Леско" Ђакома Пучинија изведена је на сцени Народног позоришта у Београду. Поставку те опере урадио је гост из Италије Пјер Фраческо Маестрини, познат као редитељ који од опера прави бајке.

 

У Великој сали СКЦ-а отворена је изложба стрип-табли и промоција стрип-албума Константиново раскршће Дејана Стојиљковића. Нови пројекат, нови роман, познати и афирмисани аутор.

Издавачка кућа Хеликс објавила је роман норвешког аутора Гунстејна Бакеа, слојевито и комплексно дело Бреме.

У Малој галерији УЛУПУДС-а отворена је изложба Данијеле Јовић. Чувена колиба прослављеног британског уметника и филмског редитеља Дерека Џермана, предвиђена је за продају. Уметници из читавог света ујединили су се у кампањи да се спасе његов легат.

Књига Песнички свет Езре Паунда Мирка Магарашевића, у издању Академске књиге, биће представљена сутра. Тим поводом, гост наше емисије је аутор књиге.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Селина Ловрен Аксентић
Реализатор Марија Средојевић
Монтажер Јована Филиповић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]