Стигни ме ако знаш

У петак, 6. марта, у 22.15, на Првом програму РТС почиње нови оригинални квиз "Стигни ме ако знаш", који води Кристина Раденковић.

Знање, срећа, тактика и мало носталгије, најкраћи су опис квиза који ћемо пратити из петка у петак. Очекују нас динамична игра, велики број непредвидивих ситуација и обрта, грандиозни студио којим би могле да се похвале велике светске продукције и, најважније од свега - могућност да се испред ТВ екрана забавите и тестирате своје знање заједно са пријатељима и члановима породице.

Правила игре су једноставна: четири играча стоје на ивицама огромне четвороугаоне интерактивне табле, сличне онима из друштвених игара "Монопол" или "Не љути се човече". У сваком кругу игре, сваки такмичар има 30 секунди да одговори на 6 питања из опште културе. Колико тачних одговора да, толико поља иде напред. Свако поље испод себе крије новац или изненађење у игри. Уколико такмичар стигне неког од противника, избацује га из игре и узима му сав осовјени новац. Такмичар који први стигне на стартну позицију је победио и има прилику да у последњој рунди сачува сав новац који је освојио.

Ту није крај - ово је једини квиз у ком такмичар у једном моменту игра и за себе и за публику, јер судбину победника у последњој рунди у своје руке преузима публика у студију!