Ратко Младић и друге лажне смрти

Како је човек који је већ објављивао смрти папе, Педра Алмодовара, Фидела Кастра сада измислио да је умро и први човек Војске Републике Српске у рату у Босни и Херцеговини

Вест да је у Хагу умро Ратко Младић јуче је на кратко била вест дана не само на порталима у бившој Југославији него је пренета широм света. Међутим, брзо се испоставило да је вест лажна и да је човек који је већ објављивао смрти папе, Педра Алмодовара, Фидела Кастра сада измислио да је умро и први човек Војске Републике Српске у рату у Босни и Херцеговини. Како је то успео, зашто то ради и шта нам ова и сличне вести говоре о медијима а шта о новинарству данас.

У недељу је свог првог глумачког Оскара добио Бред Пит. И то не за главну улогу већ за споредну улогу. Некад се међутим споредне улоге памте више него главне а добар глумац зна и епизодну улогу да претвори у незаборавну. У нашој кинематографији много је малих улога које су постале култне а на најбоље "мале" улоге и најбоље епизодисте у српском филму подсећа нас прича Око магазин.

Један од најталентованијих, најсвестранијих уметника у Београду осамдесетих био је Ненад Радуловић, звани Неша Лептир. За само 10 година колико је постојала Последња игра лептира добили смо неке од најбољих песама у историји југословенске музике. На данашњи дан пре тачно три деценију умро је Неша Лептир. Имао је само 31 годину.

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]