Османови необични изуми

Какви су коњи липицанери? Где се једу жганци? Колико дневно човек има мисли? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди 16. сезоне "Плаве птице" у суботу, 29. фебруара, у 12.00, на Првом програму РТС-а!

У овој епизоди, Осман ће упорно покушавати да постане научник. Зато ће правити разне наобичне изуме, од главобрана и чинијеје, па све до чашеше. А зашто су га уопште спопали ти изуми и чему они служе, е то само Осман зна.

Пошто Осману изумитељство никако не иде од руке, Борка ће покушати да га орасположи једним путовањем. Зато ће отићи у Словенију, где ће открити свашта о словеначким језерима, планинама, храни и легендама.

Али Осману неће бити лакше. Нервираће га и госпођа Ж са својим коментарима, и господин Џ са питалицом. Неће моћи да га орасположи ни храна од наше куварице, ни Боркина захвалност када јој буде цртао појам који она не може да упамти. Чак ће мислити и да су се гусари намерно уротили против њега јер су баш данас, од свих дана, одабрали да истражују појам "мозак". Ето, тако ће Осман размишљати.

А онда ће стићи једно писмо, а са писмом и гости из Научно-образовног центра за децу и младе, и све ће се одједном разданити. Зато нас гледајте у суботу 29. фебруара, у 12.00. на Првом програму Tелевизије Србије!

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељи Игор Басоровић, Катарина Рогић и Иван Милановић, композитор Драгољуб Илић, сценограф Мира Андрејевић, костимограф Ирина Митриновић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић.

Лет, лет!

број коментара 0 Пошаљи коментар
Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]