Путин и Медведев - крај велике рокаде

Руски председник више од шаха воли џудо и хокеј а шта значи овај најновији шаховски потез? Кога је ставио у шах, а кога је матирао?

Велика рокада представља потез у шаху у којем се краљ помери два поља према даљем топу, а топ пређе са друге стране краља. У Руској политици два пута је обављена велика рокада међутим да ли је после померања Медведева из Владе у Савет безбедности остао само један краљ у руској политици. Владимир Путин истина више од шаха воли џудо и хокеј а шта значи овај најновији шаховски потез? Кога је ставио у шах, а кога је матирао?

Најновији предлог резолуције која се нашла пред америчким конгресом наводи да је убијени ирански генерал планирао терористичке нападе широм света, између осталог и у Босни и Херцеговини. Касему Солејманију, међутим Босна и Херцеговина није била непозната - штавише 90-тих, у најгоре време у Босни и најбоље време за односе Сарајева и Техерана генерал Солејмани је био ангажован у централној Босни. Баш у делу који је био у надлежности садашњег бошњачког члана БХ председништва Шефика Џаферовића. О тајним везама Босне и Ирана, Солејманија и Џаферовића говори прича Око магазина.

У Око магазину погледајте причу о животу у раштрканим селима на Пештеру али и сећање на новосадског сликара Павла Симића.

Уредник емисије: Горислав Папић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]