Специјал - књижевност

Гост специјалног издања Културног дневника посвећеног књижевности је писац Владимир Пиштало. Говори нам о новом издању збирке есеја "Значење џокера", књигама о Тесли и Андрићу којима свет упознаје са нашим великанима, али и о важности читања.

 

Библиотека Београда, основана 1931. године, обележила је свој дан доделом признања најбољим библиотекарима, издавачима и читаоцима.

У Српској академији наука и уметности представљен је план трибина, издања и изложби планираних за ову годину, међу којима је и низ промоција везаних за књигу и читање. У Библиотеци САНУ отворена је изложба посвећена Глигорију Возаровићу, првом српском књижару и издавачу.

Представљамо капитална издања, едиције, књиге домаћих и страних писаца које су обележиле годину за нама, а критичари оцењују домете наше и иностране књижевне сцене.

Полемике о добитнику Нобелове награде и даље су у центру пажње светске књижевне јавности.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Сања Реџић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]