Специјал - Филм

Један од најишчекиванијих српских филмова у 2020. је "Дара из Јасеновца", чија ће премијера бити овог пролећа када се обележава 75 година од ослобођења логора Јасеновац. Редитељ Предраг Гага Антонијевић је гост Културног дневника, у коме ћете ексклузивно видети одломке из филма.

 

 

У специјалном издању Културног дневника посвећеног покретним сликама, водимо вас на премијеру руског научно-фантастичног блокбастера Фјодора Бондарчука "Инвазија".

Први отварамо врата нове сталне музејске поставке Југословенске кинотеке "Наш музеј филма".
Представљамо филмску верзију романа Јежија Косинског "Обојена птица", чешког кандидата за Оскара, који како сазнајемо стиже на предстојећи београдски ФЕСТ.

Говоримо о сезони филмских награда - додељени су Златни глобуси и објављене номинације за награду BAFTA, као својеврсна најава оскаровских фаворита.

У Културном дневнику и пресек домаће филмске продукције у години за нама.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Сандра Перовић
Реализатор: Сања Реџић
Монтаже: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар