Ово је Србија

"Србијаводе" ће у Параћину активирати мобилни систем за одбрану од поплава реке Црнице која је у 2014. године нанела огромну штету житељима тог града.

Пошто у центру постоје објекти који онемогућавају изградњу објеката за трајну заштиту, немачка Развојна банка финансирала је овај мобилни систем. Детаље са терена пренеће Радован Јовановић.

На Педагошком факултету у Ужицу почиње хуманитарна акција, коју ће реализовати и остали универзитети, "Хуманост као уметност". Улазница за догађај биће слаткиши и књига који ће завршити у новогодишњим пакетићима за децу на Косову и Метохији, а уручиће им их Фондација "Заједно за младе - проф. др Даница Грујичић". Акцију прати Наталија Видић. 

Координационо тело и Група 484 организују образовно-туристичку туру градом под називом "Невидљиве мапе града", коју су осмислили бујановачки средњошколци. Они су и аутори разгледница свог места , на којима је исписана његова историја. Прилог Данице Мирић.

У зрењанинском Културном центру, по 15. пут, радови међународног конкурса "30 x 30". Ове године више од 200 аутора на уметнички начин одговориће на питање: "Данас како ти је?" Неки од одговора, у прилогу Бранислава Прокића.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Гордана Петровић и Весна Манојловић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар