Знање имање

Покрет слоу фуд - спора храна настао је пре 30 година као одговор на проблеме које чини фаст фуд - брза храна.

Данас у 150 држава, више од 1500 локалних заједница брине о малим произвођачима, чувају традиционалне укусе и биодиверзитет. Важно је и да се повезују са потрошачима који осећају потребу да успоре живот, да лагано уживају за трпезом.

Како се одговорна пољопривреда развија на северу Бачке у овом издању Знања имања говоре: Оскар Маурер из Хајдукова, пионир у свету органских вина - да је могуће да помиримо и екологију и економију и у винограду и у подруму. Драган Ковач - после живота и рада у Шведској - зашто је важно да волимо своју земљу и зовемо госте из целог света, да уживамо заједно. Атила Визи из Будимпеште, каква је искуства донео са острва Пага где је развијен слоу фуд покрет и како се спаја традиционално и модерно. Јелисавета Бешењи Ержика из Бачког Моноштора зове у "Мали бодрог", мале предузетнике да разумеју пут од њиве до трпезе.

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинари: Љиљана М. Петровић, Драгана Попов

број коментара 0 Пошаљи коментар
Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]