Пси лају ветар носи

Седма епизода: Камен темељац

У насељу Мау мау врше се последње припреме за церемонију постављања камена темељца на градилишту. У кући Ставрића уобичајена јутарња атмосфера. Међутим, Гроздана је сумњичава према Ставри. Сувише љубазности и умиљавања не личи на њега. Јасно јој је да нешто смера, али и не слути који је план браће Ставрића.

Након сахране деда Роје, Рафаела се спрема на пут. Мика игром случаја сазнаје за њену љубавну аферу са адвокатом Ушкетом. У стању растројства, повређен и љут истовремено, узима деда Ројин пиштољ. Излази из куће и одлази право код инспектора Павловића. Црне мисли му се мотају по глави...

На колегијуму са начелником, Павловић излаже детаље истраге коју води у случају Ставрића и малверзација са грађевинским земљиштем у Макишу. Међутим, наилази на отпор и неразумевање свог претпостављеног. Добија налог да хитно обустави рад на случају Гогић градње и министра Карајовића.

Иако се Ставра решио Гроздане на дан свечане церемоније, њена петиција против градње је уродила плодом. У насељу су организоване демонтрације против Гогића и његове инвестиције. Министар Карајовић, у пратњи лепе удовице Загорке, уместо на црвени тепих и светла камера, наилази на руљу која жели да га линчује.

Павловић схвата да се узалуд бори против корумпиране екипе. Окреће други лист и решава да узме ствар у своје руке.

Улоге: Тихомир Станић, Анита Манчић, Марко Живић, Недељко Бајић, Борис Миливојевић, Радош Бајић, Миленко Павлов, Ненад Хераковић, Марко Павловић, Ана Александер, Иван Вучковић, Милан Калинић, Дејан Тончић, Иван Јевтовић, Ива Штрљић, Тамара Шустић, Ђурђина Радић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар