Културни дневник

Гост Културног дневника је академик Матија Бећковић, који је у Огранку Српске академије наука и уметности у Новом Саду одржао предавање "100 мојих портрета".

Петнаести, јубиларни филмски фестивал Слободна зона почиње у седам биоскопских дворана у Београду, Новом Саду и Нишу филмом Арета Френклин - Amazing Grace. У Културном центру Београда отворене су три изложбе - у Галерији Артгет Фредерика Бренера, у Ликовној галерији Милована Дестила Марковића и у галерији Podroom изложба Ане Адамовић. Јубиларно издање 50. Златног пера Београда отворено је у Конаку Кнегиње Љубице. У Коларчевој задужбини Симфонијски оркестар РТС премијерно је извео композицију Милане Милошевић Ка облацима, а у Студентском културном центру представљена је изложба стрип табли Игора Кордеја из стрип албума Маршал Бас. У Културном дневнику откривамо шта се дешава у мозгу балетског играча док учи нову кореографију.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Селина Ловрен Аксентић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Аника Тесла

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]