Око магазин: Лим, 134 километра узбуђења

По највишем водостају ове године - 134 km на дивљој реци. Од 35 чамаца у Плавско језеро спуштено је само 10-најхрабријих.

Већина нас чула је за Дринску регату, или за ону која се одржава на Тари, Дунавску, за Весели спуст и Љубовиљску. Лимска је тако остала неправедно сакривена, а најдужа је, најтежа, а кажу и најлепша регата у региону. Лим је дуг 220 километара, протиче кроз три земље, Црну Гору, Србију и Босну и Херцеговину. Овај спуст креће из Плава у Црној Гори, а завршава се код нас у Пријепољу и предвиђено је да траје 3 дана.

Лим је река са веома опасним буковима, први нас је после пола сата веслања поприлично изненадио, настао је после велики поплава 2012. године и зову га бук код Кољине стопе. Међутим онај због којег се ипак долази на Лим, јесте Тивран и то велики и мали. Због поменутог високог водостаја, ове године организатори нису могли да обезбеде пролаз кроз кањон и два најопаснија бука. То најхрабрије рафтере није зауставило.

Како су и да ли су чамци прошли чувени Тивран? Зашто ћемо добро упамтити Кољину стопу и шта значи екстремни рафтинг погледајте у емисији Око магазин.

Аутор: Далибор Жарић
Уредник: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]