Културни дневник

Опера "На уранку" Станислава Биничког премијерно ће бити изведена 30. октобра на сцени Народног позоришта у Београду. Поводом тог значајног догађаја, гост Културног дневника је диригент Стефан Зекић.

У емисији говоримо и о премијери у Новосадском позоришту, о "Ани Карењини" Лава Николајевича Толстоја.  Извештавамо са отварања Јапанско-српског филмског фестивала у Београду, Ревије представа малих форми у Пироту, предавања "Модерност и светост - Црњански о Светом Сави" на Коларцу, затим са концерта у оквиру 45. Нишких музичких свечаности и са изложбе Вука Видора "20.000 дана на Земљи" у Музеју града Београда. У рубрици "Ми у свету" водимо вас у Беч, на још једну позоришну премијеру, на представу "Мајстор и Маргарита" Михаила Булгакова.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Марко Роксандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]