Сабор народне музике Србије

РТС и Савез естрадно музичких уметника Србије у недељу 3. новембра, организују први Сабор народне музике Србије - уживо из РТС-овог студија 8 на Кошутњаку.

У директном преносу гледаоци ће моћи да чују бројне нове композиције народне музике. РТС и СЕМУС на Сабору пружају шансу младим талентованим ауторима, као и провереним композиторима да се такмиче за престижне новчане награде: прво место и најбоља композиција - 350 хиљада динара, друго место - 250 хиљада динара и треће место - 180 хиљада динара. Поред тога, биће додељене и награде за најбољи текст и најбољи аранжман у вредности од 100 хиљада динара.

Специјални гости фестивала биће Драгана Мирковић, Ана Бекута, Снежана Ђуришић и Маринко Роквић. 

О победнику одлучују гласови публике и стручног жирија, и то у једнакој размери (50:50). Гледаоци ће добити прилику да гласају за своје фаворите путем СМС-а, а сав приход од гласања ићи ће у хуманитарне сврхе - Удружењу родитеља деце оболеле од малигних болести "Звончица".

Читаве вечери са нама ће бити водитељи Марија Поповић, Ненад Камиџорац, Бојана Марковић и Милица Гацин. Све извођаче пратиће Народни ансамбл РТС-а под управом Синише Вићентијевића и Саборски оркестар под управом Зорана Влајића. Значајним појединцима СЕМУС ће доделити и награде "Национални естрадно-музички уметник Србије".

Пренос можете пратити на нашем Првом програму, као и на Првом програму Радио Београда. 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар