Јутарњи програм

Данас је понедељак, 14-ти дан октобра, 287-ми дан ове године, и до краја године има 78 дана. Признаћете све је некако лакше када је овако лепо време. Михољско лето у пуном сјају. А, за почетак ове радне недеље припремили смо вам много тога, а неке од тема о којима говоримо су:

- Почела је сетва пшенице, али услови и нису баш најбољи. Земља је сува, и агрономи тврде да недостаје 40 литара кише по метру квадратном. Шта ратари да очекују, хоће ли сетва бити скупља него прошле године и и колико ће пшенице бити засејано, нешто пре 7.

- 88. Генерална Скупштина Интерпола у Чилеу, као и долазак Премијера Русије Дмитрија Медведева у Београд су догађаји који ће обележити недељу пред нама. О томе у прегледу тема о којима пишу дневне новине мало после 7.

- О јавним набавкама највише сазнамо од државног ревизора, а ти извештаји обично нису без озбиљних примедби. Када се бирају најповољнији понуђачи, изаберу се по правилу најјефтинији, а онда се жалимо да то најјефтиније није и најквалитетније. После пола 8 о јавним набавкама.

- 14-тог октобра 1892-ге године, на линији Калемегдан-Славија пуштен је у саобраћај први трамвај на коњску вучу. Београд је те године  био један од првих градова света који је увео трамваје. Пре Београда „коњски трамвај" су имали само Њујорк, Париз, Лондон и Берлин. После јутарњег дневника честитамо рођендан ГСП-у, и причамо о изазовима између запреке и електричних аутобуса.

- Сутра ће у свету, али и Србији, бити обележен међународни дан слепих и слабовидих. Познат и као "Дан белог штапа", овај дан у Србији обележава више од 12 хиљада слепих и слабовидих, колико у нашој земљи има особа које не виде или имају проблема са видом. Нешто после 9 о проблемима и изазовима са којима се свакодневно срећу слепе и слабовиде особе.

- Одмах после тога причаћемо о октобру ове године који је и месец фармације, јер се обележава значајан јубилеј - 80 година студија фармације у Србији. Где смо данас, да ли пијемо безбедне лекове, и које би требало да смањимо.

- По предању, Богородици се Атос толико допао да је молила свог сина да јој дарује полуострво за њен врт побожности и молитве. Он јој је услишио жељу и Атос је постао Света Гора. После 10 најављујемо серијал  емисија о Светој гори који почиње од сутра од 21 час и 50 минута на Другом програму.

- Публика Београда и Србије на позоришним свечаностима Фестивал победника фестивала у прилици је да током  фестивалских дана погледа најбоље представе професионалних позоришта из Србије. Које су то представе, око пола 11.

- Са нама ће бити Ана Аврамов, успешна комбинација уметнице, музичарке и списатељице, за чију музику кажу да је прљави поп...

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а водитељка Драгана Косјерина...

 

број коментара 0 Пошаљи коментар