Ово је Србија

Почело је рушење неизграђеног хотела у Врањској Бањи, на десној обали Бањске реке, познатијег као „Скадар на Бањштици" чија је изградња почела пре четрдесет година. Компанија која је купила земљиште најављује изградњу новог хотела. Извештава Данијела Манић Стојилковић.

Дејан Тасић из нишког дописништва проверава докле се стигло са изградњом стамбеног комплекса Нови Ниш. Некадашња касарна Бубањски хероји продата је америчкој фирми, уз обавезу да део станова добију припадници Војске Србије.

Због великих дуговања грађана, лозничко Јавно предузеће "Водовод и канализација" у Лозници почело је ажурирање базе података, како се прикључци за воду убудуће не би водили на имена покојника, како је до сада био случај. Проверававамо колико Лозничани дугују за комуналне услуге. Извештава Славица Џиновић.

У Тополи почиње 56. Опленачка берба - Сабор изворног народног стваралаштва, одакле се јавља Бојана Делибашић.

За археолошка истраживања централног дела варошког бедема Смедеревске тврђаве, издвојено је два и по милиона динара. Истраживања претходе реализацији обнове сектора Варошке капије, а предвиђено је да радови на обнови почну 2020. године и трају до 2023.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Дане Илић и Весна Манојловић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар