Упитник, нова 16. сезона

Уочи састанка парламентарних странака у Скупштини Србије, почиње нова, 16. сезона политичке ток-шоу емисије "Упитник" а тема је управо дијалог власти и опозиције око изборних услова.

Посланичке групе добиле су позив за учешће у Међустраначком дијалогу и то уз посредовање Европског парламента. У писму Дејвида Макалистера председници Скупштине Маји Гојковић, предлаже се да се дијалог води у складу са правилом о повељивости, "Chatam House".

Како би то требало да изгледа дијалог под лупом Европе? Да ли су власт и опозиција корак ближе договору око изборних услова или ће део опозиције остати при одлуци о бојкоту? Какве се промене могу очекивати на политичкој сцени Србије? Шта су донели разговори представника власти и опозиције на Факултету политичких наука?

Ово су само нека од питања за госте "Упитника": Небојшу Стефановића, министра унутрашњих послова и председника Радне групе за унапређење изборних услова Владе Србије, Зорана Лутовца, председника Демократске странке и председавајућег Савеза за Србију и Милана Антонијевића, извршног директора Фондације за отворено друштво Србија.

Упитник, 16. ТВ сезона - од 8. октобра, РТС 1 уторком у 21.30

број коментара 0 Пошаљи коментар
Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]