Одбојка - ЕП, Србија - Чешка

Европско првенство улази у фазу елиминација. Нокаут систем почиње од осмине финала и наредни противник Србије биће одбојкаши Чешке већ у суботу од 17 и 20. Наша селекција освојила је прво место у групи Б у Антверпену са пет тријумфа, док су Чеси били четврти у Амстердаму.

Од 1955. године па до данас са Чесима смо играли 23 утакмице и постигли смо 12 победа уз 11 пораза. Најчешће смо се састајали на Европским првенствима и ту је скор изједначен 7-7. Већ шест година нисмо имали међусобне дуеле, последњи пут играли смо пријатељску утакмицу у Чешкој 2013. у Свитави кад смо поражени са 3:0.

На шампионату Европе у групи Д одбојкаши Чешке победили су Естонију и Холандију, али су изгубили мечеве од Пољске, Украјине и Црне Горе. Уколико наша репрезентација прође у четвртфинале, могући ривал биће им поново Белгија или Украјина.

У осталим утакмицама осмине финале састају се у Нанту: Француска - Финска и Италија - Турска, у Љубљани: Русија - Грчка и Словенија - Бугарска, у Апелдорну: Пољска - Шпанија и Холандија - Немачка, у Антверпену: Србија - Чешка и Белгија - Украјина.

број коментара 0 Пошаљи коментар