Културни дневник

Књижевна награда "Светозар Ћоровић" ове године додељена је Слободану Владушићу за роман "Велики јуриш". Тим поводом, у Културном дневнику говори о награди и даљем раду.

Почела су два међународна фестивала: представом "Орест у Мосулу" редитеља Мила Рауа отворен је 53. Битеф, а 12. ЛИФФЕ у Лесковцу руско - српским филмом "Балканска међа" редитеља Андреја Волгина.

Били смо и на представљању новог броја часописа "Култура" и на изложбама "Свет у оку жене - жена у оку уметника", отвореној у Галерији Народне банке Србије, и "Археологија сна" Предрага Тодоровића у Галерији УЛУС.

Водимо вас у Москву, где је на сцени Бољшој театра кинеска кореографкиња, Јанг Липинг, атмосферу композиције "Посвећење пролећа" Игора Стравинског преточила у балет са естетиком кинеске и тибетанске будистичке традиције.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]