Знање имање

Сви су изгледи да златиборски пршут, сир и кајмак имају лепу будућност, да ће у ова питома села да долазе не само туристи него и људи који виде могућност за сношљив живот и стварање.

Агроиндустријски центар требало би да покаже да јавноприватно партнерство подржава економију опште добробити и производњу биолошки вредне хране односно концепт и економија и екологија. Тржиште је ту - бисер туристичке понуде Србије - сваке године повећава број гостију. Све је више странаца. Ваља им понудити дарове ове климе и географије, наравно и наше гостољубље.

Зато у овом издању Знања имања говоре: Алексићи из Криве реке - зашто се бели мрс из њиховог села, надалеко познаје по квалитету. Брат и сестра Радивоје и Мирјана - како на дедовини са својим породицама производе сир за ексклузивне трпезе. Радосав Танасијевић из Трипкове - колико знања и стрпљења треба за прави говеђи пршут. Ђорђевићи из Осечине - да само идејом - традиција у будућност можемо да сачувамо шљиву наш национални понос.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Љиљана Петровић, Драгана Попов

број коментара 0 Пошаљи коментар
Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]