Културни дневник

Гост Културног дневника је Дејан Коларов, првак Балета Народног позоришта, који је недавно, уз још три играча из Београда, наступао у Арени у Верони, у балету "Ромео и Јулија" са славним играчем Сергејом Полуњином.

 

 

Ексклузивно из Венеције за Културни дневник говори Тони Сервило, славни италијански филмски и позоришни глумац, двоструки добитник европског Оскара. Повод је његов нови филм "Пет је перфектан број".

Водимо вас на две изложбе: "Стари конак: заборављени београдски двор" у Музеју примењене уметности и "Габријел Мије и истраживања старе српске архитектуре" у Галерији науке и технике Српске академије наука и уметности.

Видећемо какав је био наступ Загребачке филхармоније у Новом Саду, са програмом "Фил(м)хармонија" који спаја класичну музику са немим филмовима Чарлија Чаплина.

Идемо и у Берлин, где је у фоајеима Немачке државне опере отворена изложба српског сценографа Александра Денића.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Оливера Милошевић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар