Око магазин: Слушаоница власти и опозиције

Политички догађај лета: састанци на Факултету политичких наука

Један од политичких догађаја лета јесте дијалог представника власти и опозиције и то не у Скупштини него на Факултету политичких наука. Састанци у организацији ФПН-а и Фонда за отворено друштво били су затвореног типа; са првог смо сазнали мало, да би са другог ипак добили мало више информација. Шта ће да буде на трећем? Зашто су разговори важни, шта могу да промене и шта су донела ранија слична искуства?

Иако је Никола Миротић потписао петицију против отимања храмова српске православне цркве у Црној Гори, иако се Никола Вучевић недавно фотографисао поред Цркве на Румији још ниједан Србин из Црне Горе није заиграо за репрезентацију Србије у кошарци. Иако су многи мислили да ће први да буде Саша Павловић или можда Никола Пековић по свему судећи први ће да буде млади Андрија Вуковић. Међутим, кошаркашки савез Црне Горе не дозвољава му да игра за Србију. Да ли је његов син Андрија метафора за положај Срба у Црној Гори за Око магазин је говорио Владимир Вуковић.

Прошло је 24 године до како су Лика, Кордун, Банија и Северна Далмација испражњени од људи. Хрватска војска је тог августа 1995. ушла у Книн а ка Србији и Републици Српској, у најдужој колони протераних после Другог светског рата кренуло је 220 хиљада људи. Екипа РТС-а и овог августа била је у северној Далмацији где је снимала славље Хрвата и тугу Срба.

У Око магазину погледате и сећање на Гордана Михића.

Уредник емисије: Горислав Папић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]