ТВ лица: Јосиф Татић и Предраг Ејдус

ТВ лица која нећемо заборавити су Јосиф Татић и Предраг Ејдус, великани нашег глумишта. Били су дугогодишњи сарадници и пријатељи, а "Шовинистичка фарса" је пунила позоришне сале широм земље, о овој легендарној представи говоре оба уметника.

Интервју са Јосифом Татићем био је прави преседан јер је успешно избегавао новинаре и нерадо се појављивао у медијима. Са урођеном скромношћу говорио је о улогама које ће заувек остати упамћене, али и о дебију на сцени када је био сасвим мали дечак, о породици и позоришној сцени на којој је одрастао, пријатељствима у професији, а један од пријатеља био му је и Предраг Ејдус.

Овај интервју са Ејдусом снимљен је у дугој шетњи по Ташмајдану где је рекао да се видело да је у овом разговору "нешто кликнуло" што је неопходно за добар интервју. Тема је било много, од Дадова и Светлане Бојковић, преко Београда до времена које није било за уметност, али је уметност била лековита публици, уосталом као и "Шовинистичка фарса" у којој смо се смејали свему оном што нас је мучило. Због улога у овој представи, али и многих других улога у позоришту, на филму и телевизији Јосиф Татић и Предраг Ејдус су ТВ лица која нећемо заборавити.

Аутор: Тања Петернек Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар
ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]