Ово је Србија

У Бору је два пута у току прошлог месеца забележено загађење ваздуха сумпор-диоксидом али и другим опасним честицама. С обзиром на то да нова Топионица ради у складу са стандардима, поставља се питање ко је сада извор загађења?

По окончању школске године, укинуте су аутобуске линије које повезују Алексинац са околним местима. Тако је око 1200 мештана из шест села принуђено да у град одлази својим аутомобилом или таксијем, а има и оних који пешаче по неколико километара до Алексинца.

Инжењерка технологије из Београда, која се удала у Крушевцу, родила је троје деце, а осим као мајка у новом граду остварила је и пословне амбиције: започела је производњу гардеробе за децу, развила робну марку и постала једини произвођач енглеских качкета.

Црнотравске махале оживе током лета, када се многи враћају да годишњи одмор проведу у родном крају, у нетакнутој природи на хиљаду метара надморске висине.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Драгана Живојиновић и Весна Манојловић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]