Око магазин: Драги мој Данојлићу

О мржњи и толеранцији из угла великог писца али и о изневереној револуцији Алексиса Ципраса

Милован Данојлић крајем прошле године изабран је за редовног члана САНУ, а у недавној приступној беседи говорио је о мржњи и толеранцији. Данојлић деценијама живи у Поатјеу, у Француској али то не значи да не прати и да не промишља о актуелним српским политичким и културним питањима. Напротив. Са Милованом Данојлићем разговарали смо у његовој кући у околини Љига где редовно проводи лета а не случајно тај разговор емитујемо баш данас, на његов 82. рођендан.

У недељу се одржавају парламентарни избори у Грчкој. Како све анкете предвиђају чека нас велики пораз актуелног премијера Алексиса Ципраса. Када је Ципрас дошао на власт многи су у Грчку гледали као у земљу из које ће кренути рушење либералног капитализма и која ће се успортивити чувеној тројци: ММФ-у, Европској централној банци и Европској комисији. Напослетку, ништа од тога се није десило а ми се подсећамо приче о изневереној револуцији Алексиса Ципраса.

Уредник емисије: Горислав Папић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]