Културни дневник

Под слоганом "Најбоље од свега. Најбоље за све", од 25.-28. јуна у београдском Дому омладине одржава се 8. Београдски фестивал европске књижевности. Тим поводом гост Културног дневника је оснивач фестивала Гојко Божовић.

У Културном дневнику преносимо атмосферу са премијере представе "Жене из Троје" у режији Небојше Брадића у Народном позоришту Приштина са седиштем у Грачаници.

Такође извештавамо о мултимедијалном пројекту Звездане Стојмировић под називом "Прича о твојим прецима" у београдском Културном центру Град. Представљамо филмове које ће домаћа публика гледати на предстојећим летњим фестивалима. У рубрици "Ми у свету" говоримо о премијери Вердијеве опере "Отело", којом је Бечка државна опера затворила ову сезону.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Аника Тесла

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]