Ово је Србија

Почела је Недеља за чистију Војводину, коју спроводи Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, у сарадњи са Националним парком Фрушка гора, Јавним предузећем "Војводинашиме", Градом Новим Садом и локалним самоуправама.

Крајњи циљ је да се до краја наредне године забрани употреба пластичних кеса и пластичних производа за јендократну употребу. О чишћењу улица у Новом Бечеју извештава Симо Будимир.

Приближава се крај пробног рада погона за пречишћавање питке воде у Зрењанину, а вода из славина је И даље забрањена за пиће. Када ће "фабрика воде" бити у функцији, надлежне ће питати Бранислав Прокић.

Упознаћете хумане људе из Бујановца који покушавају да помогну болесној суграђанки Негици Дејковић да настави вишегодишње лечење од тешке болести, која није на листи РФЗО.

У крушевачком позоришту премијера представе "Оливера, Миличина кћи", рађене наменски за видовданску манифестацију и обележавање 630 година од Косовског боја.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Гордана Петровић и Драгана Живојиновић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]