Око магазин: Екстрeмни рафтинг- најопаснији букови на Лиму, други део

По највишем водостају ове године - 134 км на дивљој реци. Од 35 чамаца у Плавско језеро спуштено је само 10 - најхрабријих.

Лим је једна од најопаснијих река за рафтинг, истина - није тако изгледало када смо кренули из Плавског језера. А онда, када се код Кољине стопе преврнуло 7 од 10 чамаца, помислили смо да до циља можда нећемо ни стићи. Ипак, наставили смо.

Последице превртања виделе су се код Великог Тиврана, када су само два чамца смела да се спусте у кањон и да пређу чувени бук. Ово је 20-та Лимска регата, због обилних падавина водостај никада није био виши, као и неизвесност. Остало нам је још око 80 км неизвесне пловидбе.

У емисији ћете видети и како смо прошли на једном буку, мало вулгарног имена. Сазнаћете како се припрема халва, а водимо вас и до Рудог, малог места у Републици Српској кроз коју протиче Лим и где је рођена, по многима, најмоћнија породица на Балкану - Соколовићи.

Око магазин 18:20ч.

Аутор: Далибор Жарић

Уредник: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]