Културни дневник

Овогодишњи 28. Београдски летњи фестивал, отвориће 21. јуна представа „Антигона - 2000 година касније". Продуцент позоришта "Улисис" Душко Љуштина, тим поводом је гост Културног дневника.

Тема Културног дневника је грађанска иницијатива да се ограничи емитовање ријалити програма на телевизијама са националном фреквенцијом.

У Културном дневнику говоримо о изложби у Галерији САНУ, којом се обележава седамдесет година Графичког колектива, као и о делима Рајка Попиводе изложеним у Галерији Народног музеја у Краљеву.

У рубрици "Ми у свету" извештавамо са уметничког догађаја у Ватикану, којим се обележава пет векова од смрти Леонарда да Винчија.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Марија Средојевић
Монтажер: Бранислав Поповић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]