Ово је Србија

У Будимпешти је недавно одржан Сајам привреде , под покровитељством Кине. Учествовала су и 124 привредника из Расинског округа.

Шта је од наших производа највише привукло пажњу учесника, можемо ли да задовољимо потребе великих тржишта, попут кинског, из прилога Драгослава Гогића.

У Ваљеву, самостална изложба слика и цртежа Богдана Мишчевића, једног од представника српске фантастике, који више од пет деценија живи и ради у Америци. Слађана Васиљевић провешће нас кроз галерију „Трнавац” и његова дела настала од 2000. до данас.  

Ученици Основне школе „Слободан Секулић” из Ужица, понели су титутлу апсолутних шампиона и трећу награду за литерарни рад у појединачној категорији, на конкурсу Задужбине „Доситеј Обрадовић” за младе баснописце. Забележила Надежда Гавриловић.

Прихватилиште за псе у Кули, је једно од највећих у Војводини, и годишње збрине око 500 паса. Због новог Атеста, потребног за регистрацију службеног возила, служба скоро месец дана није у могућности да адекватно ради свој посао. Прилог Бранислава Прокића.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Гордана Петровић и Драгана Живојиновић

Водитељка:Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јакoвљевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]