Око: Арно Гујон

Како је дошло до текста "Српски дух отпора" на 10 страна у угледном Фигаро магазину, како до претњи после објављивања и шта нам говори то што је овакав текст у француској штампи велики и неочекивани изузетак.

Српски дух отпора, наслов је репортаже која је на десет страна објављена у угледном француском Фигаро магазину овог викенда. Након тога, неки духови нису могли да мирују па су новинарима и уредницима Фигароа претили смрћу а без претњи и увреда није прошао ни данашњи гост Ока 34-годишњи Француз али последње четири године и Србин а мало више од тога и Београђанин.

Његова хуманитарна организација: Солидарност за Косово постоји већ 15 година и прикупила је милионе евра помоћи пре свега за Србе на просторима Косова и Метохије. Њен председник и оснивач на Косово, пак не може да уђе већ скоро годину дана.

Да ли га та забрана или на пример последње претње и етикетирања после текста у Фигаро магазину потресају? Како се борити против оваквих ствари?

Како му изгледају српско француски односи, који су далеко од негдашњих када је Србија у свом централном парку дизала споменике захвалности Француској? Како му делује данашња Француска? А како Србија? Како види будућност Косова и Метохије?

Гост Ока: Арно Гујон
Аутор емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]