Културни дневник

Гост Културног дневника је писац Милисав Савић, лауреат овогодишње Награде "Троношки родослов" за роман "Доктор Валентин Трубар и сестра му Симонета и повест чудноватих догађања у Србији".

У Културном дневнику говоримо о нишком Међународном хорском фестивалу духовне музике "Музички едикт", о интерактивном уметничком Фестивалу "Девет", као и о "Буциним данима" у Александровцу.

Водимо вас на догађај "У славу игре" Удружења балетских уметника Србије, и на предавање "Неоткривена Србија - о српском културном наслеђу". Представљамо ретроспективну изложбу Доре Мар у париском Центру Помпиду.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Аника Тесла

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]