Културни дневник

Главна звезда овогодишњег једанаестог књижевног Фестивала Крокодил је француски писац Мишел Уелбек. Он ће представити публици свој нови роман "Серотонин", а на фестивалу који траје до 7. јуна учествује и низ домаћих и страних писаца.

У Музеју Савремене уметности отворена је изложба "У додиру са" на којој је представљено 12 радова из збирки овог музеја који су намењене слепим и слабовидим особама.

Четврти Фестивал субверзивног филма - План Б отворен је у Дому омладине.

У Културном дневнику најављујемо уметничко-едукативну Манифестацију Дани Смиљане Мандукић која слави живот и дело плесачице, педагошкиње и кореографкиње, једне од зачетница савремене игре на нашим просторима.

Филм "Вита и Вирџинија" редитељке Чење Бартон, приказан премијерно на фестивалу у Торонту, истражује необичну емотивну везу велике књижевнице Вирџиније Вулф и Вите Саквили-Вест, који је био инспирација за њено дело "Орландо".

Гост Културног дневника је оперски певач Миодраг Д. Јовановић, учесник документарно-играног серијала "Златни век" који Културно-уметнички програм Радио-телевизије Србије припрема поводом обележавања једног века београдске Опере.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]