Око магазин: Мишел Уелбек - Покоравање Београда

Зашто је велики француски писац, који одбија да путује и да учествује на књижевним вечерима изабрао да дође у Србију?

Књижевни догађај године у Србији. Најконтроверзнији писац на свету, свакако и један од најбољих писаца данашњице Мишел Уелбек долази у Београд. Човек који не воли да путује и који избегава књижевне вечери решио је да се два дана дружи са српском публиком. Његов последњи роман Серотонин у Београду је објављен као други превод и треће издање у свету, одмах после Немачке и Француске. У Немачку није желео да оде а зашто је изабрао Србију?

Дошла је са Брегзитом и на лошој политичкој рачуници Дејвида Камерона. Одлази, због Брегзита који није успела да спроводе упркос бројним покушајима. Када читате њену рану биографију све много личи на Ангелу Меркел, када анализирате њене жеље хтела је да буде нова Маргарет Тачер, када погледате њене резултате за три године у Даунинг стриту све је у сенци те велике теме која је поделила Острво. Портрет Терезе Меј.

Уредник емисије: Горислав Папић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]