ТВ лица: Проф. др Даница Грујичић

Интервју са гошћом емисије "ТВ лица као сав нормалан свет" почео је на "Телетону" када су наши гледаоци још једном показали велику хуманост, али и жељу да разговарају баш са професорком др Даницом Грујичић показујући још једном да је она осим што је познати неурохируг и познато ТВ лице.

Уз низ прича из свакодневне праксе о пацијентима које среће, који су добро и који са њом деле неке лепе тренутке из живота после операције, говорила је и о тешким сценама које не може да заборави, али и о храбрости родитеља чија вера и одлучност су важна спона са лекарским тимом као и о љубави према професији која јој испуњава живот.

Наставак снимања био је на додели Награда града Београда где је Даница Грујичић била добитница за допринос медицине. У њеном дану нема много времена за славље, па је одмах после доделе отишла код родитеља који су јој честитали уз занимљиву причу о одрастању, о томе како је изгледао прелазак из Београда у Москву, о фондацији коју је основала да помогне младим људима, о студентима и њеном настојању да добију шансу и остану у земљи.

Гледаоци ће имати прилику да виде уобичајен радни дан на Неурохирургији Клиничког центра, да виде професоркине младе сараднике, да чују надимке које има, а који осликавају њен темперамент и енергију и да виде припреме за операцију од које не може ништа да је одвоји па ни прелом ноге јер је у гипсу оперисла тврдећи да њеним пацијентима значи сваки тренутак, а да њој ништа није важније од тога да помогне.

Аутор: Тања Петернек Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар