Дете 44

Лео Демидов је поносни изданак совјетског система, сироче које је постало ратни херој и пробијало се кроз редове МГБ-а све док није постало познати истраживач дисидентских активности. (Child 44, 2015)

Кад заједно са садистичким колегом Василијем ухапси Анатолија Тарасовича Бродског којег сумњиче за издају, "издајник" откуца Леову жену, прелепу учитељицу Раису, као једну од уротника. Лео је приморан да саслуша и Раису због издаје, истовремено кад истражује смрт дечака ког су пронашли унакаженог на железничкој прузи. Упркос томе што постоје докази који указују на то да се ради о злочину, Лео опише дечакову смрт његовом оцу Алексеју Андрејеву, агенту МГБ-а, као несретни случај јер, према указу Стаљина, "У рају нема злочина".

Кад Лео одбије да се одрекне своје жене, начелник МГБ-а, мајор Кузмин, пошаље брачни пар у изгнанство у индустријски град Волск. Приморани да живе у рушевној собици након што су изгубили своје привилегије, Лео и Раиса ускоро сазнају за многе сличне случајеве дечака који су преминули након "несреће" близу железничке пруге, готово у истим условима као и Алексејев син.

Они удружују снаге са локалним полицијским начелником, генералом Нестеровим, како би се тајно вратили у Москву и следили траг убице све до наизглед мирног и пристојног фабричког радника Владимира Малевича.

Улоге: Том Харди, Џоел Кинаман, Џејсон Кларк, Гари Олдман, Нуми Рапас, Винсент Касел...

Режија: Данијел Еспиноза

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 08. јун 2019, 09:35) - anonymous [нерегистровани]

Knjiga-2

Knjiga je mnogo bolja, sadrzajnija, sa vise detalja.
Film je samo solidan.

(петак, 07. јун 2019, 11:07) - Milos [нерегистровани]

Dobar film

Gledao, preporucujem!

(петак, 31. мај 2019, 17:51) - anonymous [нерегистровани]

knjiga

Citao sam knjigu, odlicna je.
Nadam se da film nije odstupao od onog sto je Tom Rob Smit napisao.
Pogledacu ga obavezno.