Око економије: Нови километри

Почиње изградња Прељина-Пожега, отвара се Грделица

Данас почиње изградња деонице пута Коридора 11 од Прељине до Пожеге.  Сутра се отвара пут кроз Грделичку клисуру на јужном краку Коридра 10,  чиме ће практично цео Коридор, аутопут од севера ка југу земље бити  готов.

То нису само нови колиметри аутопута, већ шанса за економски развој  крајева кроз које путеви пролазе, лакши транспорт, брже везе.

И пут који данас почиње да се гради и онај који је отворен,  налазе на  неким од природно најтежих и најзахтевнијих деоница оба Коридора.  Изградњу нових километара кроз Грделичку клисуру пратило је доста  проблема, пре свега, клизишта и обрушавање брда. Изградња је трајала 6  година. Ништа лакше, чини се, неће бити ни од Прељине до Пожеге, чија  изградња ће да траје три године.

О значају изградње нових километара аутопутева у Оку економије говоре:  министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана  Михајловић, шефица Регионалног представништва За Западни Балкан Европске  инвестиционе банке  Дубравка Негре и Леонид Вуковић, шеф пројекта "Коридори Србије".

Са терена: Пожеге, Прељине и Грделичке клисуре извештавају дописници  РТСа.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]