Краљ Петар I

Једанаеста, последња епизода: Српска војска заједно са краљем Петром наставља повлачење преко Албаније. Голгота ће ускоро бити завршена... бар за неке од њих.

Изнемогли српски војници користе последње трзаје снаге повлачећи се преко завејаних албанских планина. Борба за преживљавањем буди животињске инстинкте, а болести и глад од људи праве звери. Војска је распарчана, а многи на овом путу остављају своје животе, на корак од слободе.

Краљ Петар трага за Маринком Спасојевићем, трудећи се да, упркос тешким околностима, одржи обећање дато једној мајци. И док ова мајка по последњи пут дозива свог сина јединца, Голгота Србије се коначно завршава. На Крфу их чека обећана слобода и нада у будућност... бар за оне који су успели да преживе.

Последња, једанаеста епизода серије "Краљ Петар I" емитује се у недељу 19. маја у 20.05 на Првом програму РТС-а. Репризу можете погледати наредне недеље, 26. маја у 16ч.

Уредник серије: Дуња Петровић
Редитељ: Петар Ристовски
Сценаристи: Владимир Ћосић, Милован Витезовић, Петар Ристовски
Играју: Лазар Ристовски, Милан Колак, Иван Вујић, Радован Вујовић, Светозар Цветковић, Љубиша Савановић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Даница Ристовски, Tихомир Арсић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Миодраг Кривокапић, Небојша Миловановић, и многи други

Директор фотографије: Душан Јоксимовић
Композитор: Миодраг Цицовић
Сценограф: Аљоша Спајић
Костимограф: Борис Чакширан
Монтажери: Лазар Предојев, Милена Предић
Продукција: Радио Телевизија Србије
Извршна продукција: "Зилион филм" - Лазар Ристовски

број коментара 0 Пошаљи коментар