Културни дневник

Гошћа Културног дневника је француска књижевница Вероник Олми. Повод су Молијерови дани у Београду, у оквиру којих ће у Француском институту представити свој роман "Бакита".

Светском премијером филма "Мртви не умиру" редитеља Џима Џармуша отворен је 72. Међународни филмски фестивал у Кану, одакле се за Културни дневник јавља Сандра Перовић.

На Великој сцени Народног позоришта у Нишу премијера представе "Кнегиња од Фоли Бержера" Жоржа Фејдоа, у режији Југа Радивојевића.

Представљамо "Књиге с посветом у личној библиотеци проф. др Светозара Стојановића", ауторке Катарине Карамијалковић.

Поводом недавно објављених резултата годишњих конкурса Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда за финансирање или суфинансирање пројеката у култури, огласили су се представници Асоцијације независне културне сцене Србије.

У Салону Народног музеја Зрењанин отворена је изложба "Милан Коњовић: Дубровник, Млини, Цавтат" из фонда Галерије "Милан Коњовић" у Сомбору.

У Народном позоришту у Ужицу премијера представе "Како живот" Нине Митровић у режији Славенка Салетовића.

Водимо вас и у Брисел где је, поводом 90 година од рођења Одри Хепберн, отворена изложба посвећена славној холивудској глумици.

Уредница Оливера Милошевић
Монтажер Милош Ачански
Реализација Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]