САТ: Колико је опасан низак притисак у пнеуматицима

Да ли сте знали да пнеуматици споља гледано могу да изгледају потпуно у реду, а да је у њима притисак значајно нижи и да баш то, што многи не контролишу тако често, може пресудно да утиче и на потрошњу горива и на безбедност?

Управо је екипа емисије САТ припремила детаљан тест на ту тему од мерења потрошње све до испитивања на кочењу и у кривинама. Видећете бројке до којих су дошли и какву разлику чини то што возачи често заборављају да провере притисак, иако је то на свакој пумпи бесплатно.

Наравно, настављају и са решавањем проблема гледалаца када су у питању кварови на аутомобилима у рубрици "Решење за све проблеме", а видећете и како изгледа нови "јагуар XЕ".
Сазнаћете докле је стигао млади Нинослав Трајковић из Бечеја, који је кренуо на пут до Аустралије и то "југом".

У рубрици Представљамо детаљно показују купру "атека".

Уредник и водитељ је Младен Алвировић.

Реприза емисије је петком у 14.00 на Другом програму.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 18. мај 2019, 14:36) - Goran [нерегистровани]

Registracija vozila

Molim vas da pomognete. Radi se o tehničkom pregledu auta. U startu su mi rekli da nema ništa od tehničkog jer nemam podatke o masi auta , boji ...... ! Ja kažem da je postojala nalepnica na autu ida se vremenom skinula i pokazujem tragove, ostatke. Ne ne moze. Ja kažem ali sve to imate u saobraćajnoj! Ko šiša saobraćajnu, važno je šta piše na nalepnicu. Mora se priznati da je nalepnica jači dokument od saobraćajne dozvole. Non sena. Molim vas zbog mnogih koji imaju nalepnice, a ne metalne plocice na stubu vrata, se raspistate da li je ovo moguće i tačno i da li je ovakav vid obaveštenja neophodan pri tehničkom pregledu? Hvala vam u ime svih vozača!

(уторак, 14. мај 2019, 10:06) - Jovan Stojanov [нерегистровани]

Patrole

Ako može patrole do Crne Gore preko Novog Pazara do Crnogorskog primorja i preko Bosne ali preko Loznice...

(недеља, 12. мај 2019, 21:44) - anonymous [нерегистровани]

Tacnost meraca za pritisak u pneumaticima

Da li mozete da pronadjete, ispitate tacnost i preporucite merace pritisaka za pneumatike koji su dostupni na nasem trzistu, kako bi vozaci mogli da sami provere pritisak bez odlazenja kod vulkanizera?

(недеља, 12. мај 2019, 21:11) - mnc [нерегистровани]

manje vazno

Pokrenite akciju da se ociste sociva na semaforima. Na trecini semafora se po danu ne vidi koje je svetlo upaljeno, na vecoj distanci od 10-15 metara. To je bezbednost u saobracaju.

(недеља, 12. мај 2019, 20:54) - anonymous [нерегистровани]

7

Pošto kao što ste rekli uskoro kreću patrole ja imam zahtev vezan za to. Naime znamo kako se putuje od beograda do budve ali problem je što moramo da trpimo gužvu na granici. Da li postoji način da se ode na drugi granični prelaz gde nema guže pa potom se vratiti na glavni put kao dojran kad se ide u grčku. To bi nam značilo jer ovako pre kupanja u moru moramo da se kupamo u znoju. Pa bi voleo da nam pokažete neki alternativni pravac

САТ САТ

Аутор:
Младен Алвировић

Сви који траже актуелну и, пре свега, корисну информацију из области саобраћаја, аутомобилизма и туризма већ пуних 30 година окупљени су око емисије САТ, емисије и за возаче и за пешаке. [ детаљније ]