Знање имање

Окупала је жељена киша пејзаже источне Србије. Поглед открива дарове природе. Скривена блага су још и већа. Планине, ливаде и пашњаке загрлила је мистика.

Простор је ово, који јасно слика нашу стварност - несклад између могућности и достигнућа. Источна Србија нам је дала и злата и бакра и највише струје, али до Кучева једва стићи. Роде су дошле и понеки повратник из Италије, Аустрије, Намачке, Швајцарске. О жељама да се удахне бољи живот, у овом издању Знања имања говоре оснивачи задруге за органску производњу "Soare" што значи сунце:

Синиша Марановић - зашто се вратио из Италије и производи биолишки вредне производе.

Новица Јоцић - како је из Швајцарске довео Марију Португалку и троје деце на Хомоље - да граде живот у складу са природом.

Данијел и Јелена Јовановић детињство и младост провели су у Аустрији, желе да њихова деца расту уз родитеље у Мустапићу.

Варадинка Кић - како је од њене идеје да мужу купи казан - настала дестилерија - озбиљан посао за сина, који је још у Швајцарској.

Драган Милић - није нигде одлазио - само воли, поштује и промовише свој крај.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]