Песма Евровизије 2019, прво полуфинале, пренос

Вечерас од 21 час, на 64. Песми Евровизије која се одржава у Тел Авиву, представиће се извођачи из седамнаест земаља, међу којима је и представница Србије. Невена Божовић ће се такмичити под бројем девет са песмом "Круна". Уколико живите ван Србије, погледајте како можете да гласате за нашу представницу:

Још у јануару када су извучени учесници полуфиналних вечери, жребањем је одлучено и у ком полуфиналу ће гласати чланице "велике петорке" чији представници директно наступају у финалу 18. маја. За нашу песму, осим учесница прве полуфиналне вечери, моћи ће да гласају и гледаоци из Шпаније, Француске и Израела.

Вече ће отворити представница Кипра Тамта, певачица која је из трећег покушаја успела да дође до Песме Евровизије, а коју евровизијски фанови већ дуги низ година прижељкују да чују на овом такмичењу. Након Кипра, 14. маја представиће се Црна Гора, Финска, Пољска, Словенија, Чешка, Мађарска, Белорусија, Србија, Белгија, Грузија, Аустралија, Исланд, Естонија, Португалија, Грчка и Сан Марино.

По десет најбоље пласираних земаља из сваког полуфинала наћи ће се у финалу 64. Песме Евровизије. Презентери који ће нас водити кроз обе полуфиналне вечери, као и кроз финале, биће Бар Рефаели, Ерез Тал, Аси Азар и Луси Ајоуб. Након Кијева 2017, где смо имали искључиво мушку поставу водитеља и Лисабона 2018, где смо имали искључиво женску поставу водитеља, ове године домаћини су промешали карте. У Израелу ћемо гледати еклектичну комбинацију не само мушких и женских водитеља, већ искуства и традиције са једне, и медијских икона нове генерације са друге стране. Публику ће кроз три евровизијске вечери забављати водитељ са 25 година искуства и најпознатија израелска манекенка свих времена, али и један од 100 најутицајнијих геј људи света по избору OUT магазина и успешна млада јутјуберка.

Иако је Израел већ једном био домаћин такмичења за Песму Евровизије 1999. године, ово је први пут да ће се "Евросонг" одржати у Тел Авиву. Место дешавања биће Expo Tel Aviv, чији Павиљон 2, у ком је смештена бина, заузима простор од 50.000m2 и диже се до висине од 20m без потпорних стубова.

Прво полуфинале Песме Евровизије Радио-телевизија Србије директно ће преносити 14. маја на РТС 1, РТС ХД, РТС Свет и РТС Планета од 21.00.

Коментатор преноса: Душка Вучинић

Уредник преноса: Тамара Петковић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар