Ово је Србија

На Велики петак наша екипа из Зрењанина посетила је породицу из Остојићева где су у току припреме за прославу Ускрса по Грегоријанском календару.

После откупа свиња за робне резерве цена товљеника у Мачви порасла је за 50 динара по килограму. Сточари очекују даљи раст цена због најављеног извоза јунећег месеца у Уједињене Арапске Емирате. Више у причи колеге Ненада Томашевића из Шапца.

Ученици Средње пољопривредне школе "Свети Трифун" у Александровцу угостили су вршњаке из средње Виноградарско винарске школе из Кавадараца у Македонији. Раде заједно на огледном добру школе, у подруму, обилазе винарије и посећују културна добра Жупе.

Музеј воштаних фигура у Јагодини, једини у Србији, богатији је за две воштане фигуре египатских државника Гамала Абдела Насера и Абдела Фатаха ал Сиси, који је председник Египта од 2014. године. Кроз Музеј нас води колега Радован Јовановић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Драгана Живојновић, Ивана Миљковић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]