Велика илузија

Филм "О животу и о смрти" снимљен у продукцији Радио-телевизије Србије по сценарију Предрага Перишића и у режији Предрага Велиновића, заснован је на трагичном догађају бомбардовања зграде Радио-телевизије Србије 23. априла 1999. године.

Играни омнибус који је посвета жртвама трагичног догађаја, биће приказан на двадесетогодишњицу страдања 16 радника РТС-а. Једну од улога у филму тумачи Драган Петровић Пеле, који је у Крупном плану Велике илузије.

Сама чињеница да постоје људи којима се догодила прича коју гледамо на великом екрану, доприноси озбиљнијем схватању самог филма, као и његове поруке. У овој епизоди Велике илузије говоримо о конкретним примерима. О "Крајње поремећеном, шокантно окрутном и злом" серијском убици, кога је у истоименом филму Џоа Берлингера отелотворио Зек Ефрон. Говоримо и о крвавом пиру екстремног десничара Андреаса Брејвика, који је норвешки редитељ Ерик Поуп преточио у филм "Утоја, 22. јул."

Из угла критичара Зорана Јанковића, анализирамо "Уништитељку" у коме Никол Кидман једноставно изазива потенцијалног гледаоца да уђе у биоскоп.

Враћамо се две и по деценије уназад, у време "Петпарачких прича".

У "Контраплану" са Евом Хусон, редитељком потресне ратне драме "Ратнице сунца".

Аутор и уредник: Сандра Перовић
Сарадници: Селина Ловрен Аксентић, Јелена Царевић, Зоран Јанковић
Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар