Ово је Србија

Породица Љубисављев из Банатског Брестовца производи расад поврћа у двадесет пластеника. О условима и исплативости посла са њима је разговарала Даница Јовановић.

У Техничкој школи у Власотинцу спроводе се програми у складу са потребама привреде, уводе нова занимања и имају уговоре са неколико предузећа где ђаци обављају праксу, а већина после школовања добија и посао. Своја искуства у дуалном образовању преносе директорима тридесет школа.

За време академске године, Блаце удвостручи број становника. Академију струковних студија у Блацу похађа око пет хиљада студената, који у ову најмању топличку општину долазе из свих крајева Србије, Црне Горе и Македоније.

Црква Св. Варваре или Рељина градина је тридесети локалитет новопазарског краја са статусом споменика културе. Колико се зна о њима, у причи Душана Јемуовића.

Чланови планинарског друштва "Железничар" у Краљеву на изложби фотографија са планинарских похода и пењања на планине широм Србије, а посебно у околини Краљева.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Љиљана Ивановић и Гордана Петровић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић  

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]